Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Sinterklaas 2014

Stafmedewerker van de week: Pam

Aan het einde van de Heilige Mis van zaterdagavond 29 november– opgeluisterd door schutterij St. Nicolaas – is door de koning van ‘de Blauw’ de laatste stafmedewerker van de week uit het mandje ‘getoverd’.
Dit is geworden de vijfjarige Pam van Enckevort. Vanaf vandaag staat de prachtige gele staf van Sint in de tuin van de familie van Enckevort aan de Kennedylaan 26 in ons dorp. Parochie en schutterij Sint Nicolaas feliciteren Pam van harte met deze uitverkiezing!

Mijn naam is Pam van Enckevort en ik ben 5 jaar. Samen met mijn papa en mama en broer Mees woon ik aan de Kennedylaan. Ik zit in groep 2 bij juffrouw Sanne en juffrouw Carolien. Ik vind het heel leuk op school, vooral als ik mag schrijven en rekenen. Ik zit ook op voetbal: bij de kabouters. Dat vind ik heel leuk. Ik speel ook graag met lego en ik knutsel heel graag.
Toen mama mij vertelde dat ik gekozen ben tot stafmedewerker, was ik héél erg trots. We hebben de staf voor in de tuin gezet, zodat iedereen hem kan zien staan. Dus als jullie hem willen zien, moeten jullie gewoon even langs ons huis fietsen. Doei!

Naschrift van Mat.
Die Pam heeft echt veel indruk op mij gemaakt. Vertelt ze me dat ze dit jaar maar één cadeautje aan Sinterklaas vraagt. “Maar één”, zeg ik heel verwonderd. “Ja, maar een”, zegt Pam “ik heb tegen mama gezegd dat ze maar tegen Sinterklaas moet zeggen dat hij die andere cadeautjes aan arme kindjes geeft”. Voor mij is die Pam een topper! Een top – stafmedewerker van de goede Sint!

Stafmedewerker van de week: Marcelino

Afgelopen woensdag 19 november genoten in ons schuttershome een aantal kinderen van de film “De club van Sinterklaas en de Pietenschool’. Na afloop was het aan kapelaan Roger om – na loting – de stafmedewerker van Sint voor deze week bekend te maken. Het is geworden Marcelino Mulders. Vandaag – maandag – is de staf dus verhuisd van Rick naar Marcelino. Rick heeft er de afgelopen week prima op de stafgepast en kreeg daarvoor heel verdient een cadeau, waar hij superblij mee was. Onze superactieve stafmederkster van parochie en schutterij – Yvonne – heeft vandaag de staf bij Marcelino afgeleverd. En zoals een echte stafmedewerker betaamt had onze Marcelino – natuurlijk een beetje geholpen door mama – zijn verhaaltje al klaar.

Hij stelt zich zelf even voor:

“Ik ben Marcelino en hou enorm van buiten spelen en lekker crossen met mijn vriendjes Mees, Guus en Adbin. Met mijn vriendjes bouw ik ook een grote hut in het bos en ik zit ook nog op judo. Mijn papa en mama zij 2 jaar geleden uit elkaar gegaan en nu woon ik bij mijn moeder Esmé, samen met mijn zusje Joélla. Ik ga 1 keer in de 3 weken samen met mijn zusje naar papa, waar we dan leuke dingen doen. We gaan dan voetballen en bakken lekkere pannenkoeken en cupcakes. Ik ga heel graag naar school en zit bij juffrouw Anke en juf Maye. Samen met een paar andere kinderen zit ik in de estafettegroep; we zijn de beste met lezen! Ook hou ik erg van geschiedenis en kijk daarom ook graag naar Klokhuis. Het Jeugdjournaal mis ik bijna nooit. Ik hoop dat ik nu genoeg geschreven heb. Ik ben heel blij dat ik deze week de stafmedewerker van Sinterklaas in Meijel ben.
Groetjes van Marcelino.”

Zo en komende zaterdag 29 november, komt de 3e en laatste stafmedewerker uit ‘de hoge hoed’. Dat gebeurt aan het einde van de Dienst van 19.00 uur in onze parochiekerk die onze schutterij wordt opgeluisterd. En natuurlijk is de hele ‘Blauw-familie’ daarbij aanwezig!

De stafmedewerkers van Sint zijn aan hun taak begonnen: Rick

Zondagmorgen 16 november, stonden de (vele) kerkgangers een paar bijzondere zaken te wachten. Eerstens was daar Harmonie Eendracht die zorgde voor een sfeervolle opluistering van de Dienst. Maar ook de aanwezige kinderen wachtte een verrassing. Begeleidt door leden van schutterij St. Nicolaas en enkel Pieten togen zij naar het Beugelhome – de vroegere noodkerk – om daar aan de slag te gaan met papier en plaksel. Ze begonnen aan hun eerste werkzaamheden als stafmedewerker van Sint: het maken van kleurige mijters. Aan het einde van de Dienst verzamelden ze zich bij kapelaan achter het altaar, want er moest nog wat belangrijks gebeuren: de stafmedewerker van de week moest worden gekozen. Zwarte Piet meldde dat dit – uiteraard na loting – Rick Janssen was geworden. Rick is de zoon van Marcel en Corneeltje Janssen –Luyten. Rick mocht de grote Sinterklaasstaf in ontvangst nemen die deze week de tuin van de familie Janssen zal sieren. Zo is het voor het hele dorp duidelijk waar onze eerste stafmedewerker van de week woont. Woensdag – na afloop van de Sinterklaasfilm in het schuttershome aan het Donkersveld wordt de volgende stafmedewerker bekend gemaakt.
Oh ja, Rick heeft ons – geholpen natuurlijk door papa of mama – via de mail laten weten dat hij het super vindt dat hij als eerste de grote staf in ontvangst heeft mogen nemen. Natuurlijk willen we jullie dat berichtje – ook nog vergezeld van een mooie foto van Rick met zijn staf, niet onthouden.

Hoi!
Ik heet Rick Janssen en ben 6 jaar oud en ik zit in groep 3.Mijn zusje heet Sofie. Vandaag waren we samen met mama, tante Marieke en Juliette in de kerk. Samen met veel andere kindjes en twee Pieten hebben we gezellig geknutseld. Ik vind het super leuk om de eerste stafmedewerker te zijn en zal goed op de staf letten.
Groetjes Rick

19/11/2014 Gepost door JosienComments are closed.