Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Kinjer OLS 2014

Het “ummeke naar Meijel”???

Donderdag 26 juni deden we voor de eerste keer mee aan het Kinjer OLS. De bordjes drager behaalde daarbij de derde plaats. L1 heeft hiervan opnamen gemaakt en op 29 juni uitgezonden.

Het ‘Ummeke’

Éénmaal in de schuttershistorie is het Meijelse schutten gelukt om d’n ‘Um’ naar Meijel te halen. In 1954 – drie jaar na de oprichting – lukte het de mannen van St.Willibrordus om met de hoogste schutterseer gaan te strijken. Sindsdien is het zowel ‘de Grúún’ als ‘de Blauw’ nooit meer gelukt. Maar wie weet. Wie weet of dit jaar lukt het onze ‘Méélse kinjer’ om in Grevenbicht met de hoogste eer gaan te strijken en het ‘Ummeke’ mee naar Meijel te brengen. Daar gaan we echter pas later over dromen. Eerst moet nu onze ‘Kinjerschutterij’ geforméérd worden. En dat gaat lukken! Hiervoor hebben we echter niet alleen de medewerking van de ‘kinjer’ nodig maar ook die van de mamma’s en de pappa’s en de oma’s en opa’s. Alleen dan gaat het lukken er iets héél moois van te maken!

06/02/2014 Gepost door Josien



Comments are closed.