Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Kinjer OLS 2015

Het KinjerOLS: het was fantastisch !

Zestien meisjes en jongens vertegenwoordigden Meijel op 25 juni tijdens het KinjerOLS. Het was een fantastische dag!
’s Morgens vroeg vertrok de bus met de kinderen en een grote schare aanhang naar Maasniel. Om 10.45 uur begon de optocht. Het was geweldig om al die kinderen door de straten van Maasniel te zien marcheren. Ook onze Meijelse kinderschutterij deed het super goed.
’s Middags waren de bijwedstrijden en het schieten. Ze schoten vele bollekes er af.
Op het einde van de dag was de prijsuitreiking in de feesttent waar het gezellig en warm was, wij hadden helaas geen podium prijzen behaald in de optocht, maar toch was het geslaagde dag.
Velen in Meijel hebben deze deelname aan het KinjerOLS mogelijk gemaakt. Iedereen hartelijk bedankt daarvoor.

De kinderschutterij Meijel 2015.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Meijel naar het KinjerOLS: het is bijna zover!

Ze zijn er klaar voor. de zeventien meisjes en jongens uit de groepen 6, 7 en 8. Zij hebben enthousiast gewerkt aan de voorbereidingen voor het KinjerOLS op 25 juni in Maasniel.

Nummer 23 in de optocht
Samen met zesentwintig andere kinderschutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg marcheert onze Meijelse kinderschutterij door de straten van Maasniel. Meijel heeft nummer 23. Het is een fantastisch en kleurrijk schouwspel. Dat elk jaar kan rekenen op zo’n 10.000 bezoekers. Ook op L1 Is het KinjerOLS te volgen.

Generale repetitie op 18 juni op het schoolplein
De meisjes en jongens zijn er klaar voor. Op 18 juni kunt u dat zien. Dan is de generale repetitie. Direct na schooltijd om 15.30 uur marcheert onze Meijelse kinderschutterij in vol ornaat over het schoolplein.
KOMT DAT ZIEN!

Kom Meijel aanmoedigen in Maasniel
Op 25 juni is het dan eindelijk zover! De meisjes en jongens vertegenwoordigen Meijel met een echte, tijdelijke Meijelse kinderschutterij. Wilt u ze komen aanmoedigen? Kom dan ook op 25 juni naar het KinjerOLS in Maasniel. Het programma begint die dag om 10.00 uur.

Het ‘Ummeke’ naar Meijel?
Een keer is het gelukt om d’n Um naar Meijel te halen. In 1954 ging schutterij St. Willibrordus met deze hoogste schutterseer strijken. Sindsdien is het de Blauw en de Gruun niet meer gelukt. Maar wie weet? Misschien lukt het dit jaar onze Meijelse kinderschutterij wel om het ‘Ummeke’ mee naar Meijel te brengen!


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

De voorbereidingen lopen volop.
Twintig enthousiaste meisjes en jongens uit de groepen 6, 7 en 8 zijn bezig met de voorbereidingen voor het KinjerOLS. De kinderen maken daarvoor zelf uniformen en muziekinstrumenten. Ze oefenen met marcheren, schieten en muziek maken. Op 25 juni is het dan zover! In Maasniel vertegenwoordigen zij Meijel met een echte, tijdelijke Meijelse

KINDERSCHUTTERIJ
.


De kinderschutterij Meijel voor 2015.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

11e KinjerOLS
Op donderdag 25 juni 2015 vindt het 11e KinjerOLS plaats in Maasniel. Zit uw kind in groep 6, 7 of 8? Dan kan uw zoon of dochter meedoen aan het KinjerOLS 2015. Het is een unieke en eenmalige ervaring die ze uw kind nooit meer afnemen. Het vrij krijgen op die dag is met school geregeld.

Een Meijelse kinderschutterij
We gaan een echte, tijdelijke Meijelse kinderschutterij formeren. De kinderen maken zelf uniformen en muziekinstrumenten. We gaan oefenen met marcheren, schieten en muziek maken. Natuurlijk onder begeleiding van de twee Meijelse schutterijen in samenwerking met Stichting Kinderopvang Meijel (SKM).

Informatieavond voor de ouders
Op woensdagavond 8 april is er een informatieavond voor de ouders. Deze vindt plaats bij SKM, Kurversweg 4. Deze begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. SKM en de schutterijen vertellen u dan alles over het KinjerOLS en u kunt uw vragen stellen. U kunt zich voor de informatieavond aanmelden door een mail te sturen naar kinjerols@gmail.com

Aanmelden voor het KinjerOLS 2015
Wil uw zoon of dochter meedoen aan het KinjerOLS 2015? Aanmelden kan via het formulier dat op de website van SKM staat: http://www.skmonline.nl/index.php?page=/formulier/8365/KinjerOLS
De uiterste aanmelddatum is vrijdag 10 april.

Stichting Kinderopvang Meijel
Schutterij St. Nicolaas en
Schutterij St. Willibrordus

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Veelgestelde vragen
We krijgen geregeld vragen van ouders over het KinjerOLS dat op 25 juni 2015 plaatsvindt. Die vragen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.

Heeft u na het lezen nog meer vragen dan beantwoorden wij die graag. U kunt die mailen naar kinjerols@gmail.com

Wat is het KinjerOLS precies?
Het KinjerOLS is een afgeleide van het grote Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat elk jaar in de zomer plaatsvindt. Zoals de naam het al zegt, kunnen alleen kinderen meedoen aan het KinjerOLS. Zo’n 30 kinderschutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg doen er aan mee. De kinderen gaan zelf de uniformen en muziekinstrumenten maken. Ook gaan we oefenen met marcheren, schieten en muziek maken.

Op 25 juni is het dan zover ! Dan marcheren ze allemaal door de straten van Maasniel. Ook vinden er allerlei wedstrijden plaats, zoals het schieten. Het is een kleurrijk en fantastisch schouwspel, dat elk jaar kan rekenen op een grote publieke belangstelling. Vorig jaar waren er zo’n 10.000 bezoekers. Ook op L1 tv is het KinjerOLS te volgen.

25 Juni is een schooldag. De kinderen moeten dan toch naar school?
Dat is inderdaad een schooldag. Met de school hebben we hier natuurlijk van tevoren over gesproken. De kinderen die meedoen aan het KinjerOLS krijgen die dag vrij van school.

Wie begeleidt de kinderen bij de voorbereidingen voor het KinjerOLS?
Stichting Kinderopvang Meijel (SKM) begeleidt de kinderen samen met de twee Meijelse schutterijen bij de voorbereidingen. Ook enkele ouders willen we graag uitnodigen om daarbij te helpen.

Waar en wanneer zijn die voorbereidingen dan?
Het maken van de uniformen, muziekinstrumenten en het oefenen van de muziek doen we bij SKM. Daar zijn ruimtes beschikbaar. Het is direct na schooltijd op een vaste dag in de week.

Op welke dag(en) in de week zijn de kinderen met die voorbereidingen bezig?
Het staat nog niet vast, maar de meest voor de hand liggend dag hiervoor is de donderdag. Dit wordt waarschijnlijk de vaste wekelijkse dag. Daarnaast plannen we een paar dagen extra voor de kinderen die met het korps gaan meedoen. Dat is voor het oefenen van de muziek.

Mogen kinderen uit groep 6, 7 of 8 die niet bij SKM zitten, meedoen?
Jazeker, ook de kinderen die geen naschoolse opvang hebben, mogen meedoen.
Na school komen ze dan naar SKM en doen ze mee aan de voorbereidingen.

Wat kost deelname voor de kinderen en de ouders?
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het KinjerOLS.

Hoe en tot wanneer kan ik mijn kind aanmelden?
Aanmelden kan via het formulier dat op de website van SKM staat: http://www.skmonline.nl/index.php?page=/formulier/8365/KinjerOLS
De uiterste aanmelddatum is vrijdag 10 april.

04/04/2015 Gepost door JosienComments are closed.