Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Koning schieten 2017

Afgelopen zondag 23 april werd er gestreden om de titel ‘koning 2017’. Nadat we de overheerlijke brunch achter de kiezen hadden gingen we ons klaar maken om de huidige koning (2016) af te halen. Dit keer in de Heibloem ”een hele rit deze keer” maar deze keer gingen we met het hele korps en aanhang met de huifkar richting Heibloem, om daar koning Theo van Buggenum en Koningin Brenda van Rooij af te halen. Na de officiële handelingen gingen we terug naar Meijel om de strijd aan te gaan wie deze keer er met de titel aan de haal kon gaan. Als eerste was het de beurt aan de jeugd. Job van Rooij was diegene die de haan naar onder bracht. Bij de dames was het een felle strijd met als winnaar Anne Geraets. Omstreeks half 5 werd alles in gereedheid gebracht om de heren te laten schieten, stukje voor stukje ging de haan aan stukken en het 68ste schot werd hem fataal. Koning 2017 was John van Rooij. John mag dit jaar met Koningin Brenda de “blauw” vertegenwoordigen bij de schuttersfeesten en OLS . En het eerste schuttersfeest is in ons eigen dorp Meijel op 14 mei a.s.

07/06/2017 Gepost door WillyComments are closed.