Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Gemeente beker 2018

27 Mei 2018 St.Nicolaas wint voor de 2e maal de gemeente beker!!!

Nadat we in Baexem goede resultaten hadden behaald, 1e met schieten en de gemeente beker gewonnen ( meeste punten met de eerste 3zestallen) gingen we zonder al veel verwachtingen naar Budel toe. Men was bang dat de hitte ons partner ging spelen, maar niets was minder waar, de regen zorgde voor verkoeling. Zelfs het schieten werd enige tijd onderbroken.na de eerst 3 schietronden begon het kavelen, voor ons met de eerste 3 zestallen en ondanks een misser was de gemeente beker werderom voor de blauw van Meijel. ( 2e keer dit seizoen al!!) in de optocht werden ook diverse prijzen behaald mooiste geheel en beste houding eerste. Frits Smedts als commandant een mooie 1e plaats. En het koningspaar een 4 plaats. Kortom een zeer geslaagd schuttersfeest voor de ‘blauw”van Meijel.

22/10/2018 Gepost door WillyComments are closed.