Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Raatjes Trofee 2018

Schutterij Sint Nicolaas (De Blauw) uit Meijel grote winnaar in schuttersbond EMM
Meijel 28 augustus 2018: Afgelopen zondag sleepte schutterij Sint Nicolaas uit Meijel de belangrijkste prijs van bond Eendracht Maakt Macht binnen. Voor de tweede keer in de geschiedenis wist de schutters de Raatjes trofee te winnen. Met het behalen van deze prijs is de schutterij de best presterende schutterij tijdens de bondsschuttersfeesten binnen schuttersbond EMM van het afgelopen jaar. Daarnaast won de schutterij ‘Kampioen Optocht’, ‘Kampioen Schieten’, ‘Eerste plaats Beste Houding Optocht’, ‘Eerste plaats eerste zestal’, ‘Eerste plaats Commandant Optocht’ en ‘Eerste plaats Tamboer-Maître’. Dit alles werd door de schuttersbond Eendracht Maakt Macht uit Weert bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op zondag 26 augustus in Ell. Het seizoen begon al goed voor de schutterij met het winnen van de ‘Dagprijs’ en ‘Gemeentebeker’ tijdens het eerste schuttersfeest in Baexem. Hiermee werd de toon gezet voor de rest van het seizoen. De schutters slaagden er namelijk in om later in het seizoen nog eens de ‘Gemeentebeker’ te winnen. Volgend jaar zal schutterij Sint Nicolaas ook haar 100 jarig jubileum vieren. De vereniging is druk bezig om hier de juiste voorbereidingen voor te treffen.

22/10/2018 Gepost door WillyComments are closed.