Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Wiegert Strijbos Koning Peel en Maas 2014

Afgelopen zaterdag 27 september,was er koning schieten onder de prominenten van Peel en Maas. Deze mochten om de beurt een schot lossen om de vogel naar beneden te halen. Na 3 ronde ’s begon hij steeds losser te komen en na een spannende strijd kwam de plaat helemaal los te zitten maar hij viel niet. De volgende schutter raakte niks en toen kwam Wiegert Strijbos, vol overtuiging ging hij naar de buks te met de woorden “ik haal hem naar beneden” en ja hoor na een perfect schot was Wiegert koning 2014 van Peel en Maas. Daarom was Wiegert zondag ere gast op het dekenaal schuttersfeest. Wiegert proficiat met deze titel namens bestuur en leden van Sint Nicolaas.

14/10/2014 Gepost door WillyComments are closed.