Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

koning schieten 2016

Op 17 april stond het traditionele koning schieten op ons programma. We vingen deze dag aan met een gezamenlijke brunch. Omstreeks 13.00 uur vertrokken we om ons koningspaar af te halen, dit keer niet aan huis maar bij het zorgcentrum St Josef. Na de inspectie gingen we terug naar de sjietkuul. De jeugd mocht de spits afbijten daarna de dames en als laatste de heren. Arjan van Rooij was het bij de jeugd die de genade klap gaf en ging met de titel aan de haal. Bij de dames ging een debutant aan de haal met de titel, Kerstin Werner werd koningin 2016. De heren begonnen in grote getale aan de wedstrijd en nadat er verschillende stukken uit gevlogen waren ging de strijd met een 5 tal schutters door, en het was spannend (de vogel bleef hangen na een voltreffer) en toen was het wachten wie de genadeklap gaf. Het was Theo van Buggenum die het verlossende schot deed, en ons mag vertegenwoordigen in 2016 met de titel koning 2016.

24/04/2016 Gepost door WillyComments are closed.