Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Nieuws

Fien Verschuren gedecoreerd

Op vrijdag 24 april 2020 heeft ons lid Fien Verschuren een welverdiend lintje mogen ontvangen.
We zullen hier op een later tijdstip aandacht aan besteden.
Fien namens het Bestuur en Leden van Harte Gefeliciteerd.

april 28th, 2020

Blauwe beker trofee 2019

Afgelopen zondag 22 december 2019 werd er gestreden om de Blauwe beker in de Sjietkuul. Hans Tulkens is de winnaar geworden bij het schieten van de blauwe beker trofee, geschonken door Marcel Pijnenburg van MP Autoservice- Panningen. Proficiat Hans.

januari 1st, 2020

Lindeboom beker 2019

Zaterdag 29 juni 2019 werd de 19de Lindeboombeker uitgeschoten dit keer in Tegelen bij de broederschap.
Onder bloedhete omstandigheden wisten we na 3 kavelrondes de tweede plaats te bemachtigen.
De eerste prijs ging naar Halen, de derde naar St Job Leuken.

juni 30th, 2019

Opening schietseizoen 2019

Afgelopen zondag 31 maar 2019 werd het schietseizoen met de buks weer geopend.
Winnaars in de A klasse J van rooij , Henk Welten, Henk Beckers.
Winnaars in de B klasse W. Geraets, Tonny Beijers en Marleen Vissers.

april 5th, 2019

Winterkoning 2019

Afgelopen zondag 10 maar 2019 werd er gestreden om de Sint-Nicolaas Trofee in de Sjietkuul. Nadat alle schutters zijn punten hadden geschoten werd er overgegaan naar het kavelen, een voor een vielen er schutters af en uiteindelijk werden de allerkleinste punten erop gezet. Na enkele kavelrondes was het Roy Vissers die iedereen achter zich liet en er vandoor ging met de trofee. Een geweldige prestatie van ons lid. Roy proficiat.

april 5th, 2019

Nieuwjaars receptie 2019

Op onze nieuwjaars receptie op 6 januari werden de volgende leden in het zonnetje gezet. Job van Rooij is 10 jaar lid van het korps en daardoor kreeg hij van de LBT een onderscheiding. Mark Strijbos is 25 jaar lid en ook kreeg hij een onderscheiding van de LBT.

februari 8th, 2019

Raatjes Trofee 2018

Schutterij Sint Nicolaas (De Blauw) uit Meijel grote winnaar in schuttersbond EMM
Meijel 28 augustus 2018: Afgelopen zondag sleepte schutterij Sint Nicolaas uit Meijel de belangrijkste prijs van bond Eendracht Maakt Macht binnen. Voor de tweede keer in de geschiedenis wist de schutters de Raatjes trofee te winnen. Met het behalen van deze prijs is de schutterij de best presterende schutterij tijdens de bondsschuttersfeesten binnen schuttersbond EMM van het afgelopen jaar. Daarnaast won de schutterij ‘Kampioen Optocht’, ‘Kampioen Schieten’, ‘Eerste plaats Beste Houding Optocht’, ‘Eerste plaats eerste zestal’, ‘Eerste plaats Commandant Optocht’ en ‘Eerste plaats Tamboer-Maître’. Dit alles werd door de schuttersbond Eendracht Maakt Macht uit Weert bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op zondag 26 augustus in Ell. Het seizoen begon al goed voor de schutterij met het winnen van de ‘Dagprijs’ en ‘Gemeentebeker’ tijdens het eerste schuttersfeest in Baexem. Hiermee werd de toon gezet voor de rest van het seizoen. De schutters slaagden er namelijk in om later in het seizoen nog eens de ‘Gemeentebeker’ te winnen. Volgend jaar zal schutterij Sint Nicolaas ook haar 100 jarig jubileum vieren. De vereniging is druk bezig om hier de juiste voorbereidingen voor te treffen.

oktober 22nd, 2018

Gemeente beker 2018

27 Mei 2018 St.Nicolaas wint voor de 2e maal de gemeente beker!!!

Nadat we in Baexem goede resultaten hadden behaald, 1e met schieten en de gemeente beker gewonnen ( meeste punten met de eerste 3zestallen) gingen we zonder al veel verwachtingen naar Budel toe. Men was bang dat de hitte ons partner ging spelen, maar niets was minder waar, de regen zorgde voor verkoeling. Zelfs het schieten werd enige tijd onderbroken.na de eerst 3 schietronden begon het kavelen, voor ons met de eerste 3 zestallen en ondanks een misser was de gemeente beker werderom voor de blauw van Meijel. ( 2e keer dit seizoen al!!) in de optocht werden ook diverse prijzen behaald mooiste geheel en beste houding eerste. Frits Smedts als commandant een mooie 1e plaats. En het koningspaar een 4 plaats. Kortom een zeer geslaagd schuttersfeest voor de ‘blauw”van Meijel.

oktober 22nd, 2018

Koning 2018

Zondag 15 april was het weer zover, we krijgen een nieuwe koning!.

De dag begon met een lekkere brunch op de Sjietkuul. Daarna gingen we met het korps voorop onze oude koning ophalen. Daarna begonnen de schietwetstrijden. Ingen kanters werd korps koninging. Daarna volgde het koningin schieten. Ook hier won Inge Kanters weer de prijs!. Toen gingen de heren aan de slag. De strijd ging tussen 4 gegadigden. Uiteindelijk kon onze oude koning het konings zilver overhandigen aan Chris van Rooij, de koning voor 2018!! Proficiat.

 

april 16th, 2018

Winterkoning 2018

Afgelopen zondag 25 februari 2018 hebben wij winterkoning(in) schieten gehad. Iedereen had weer evenveel kans door na iedere ronde schieten weer een lootje te moeten trekken. Na verschillende rondes schieten kwam de winnaar naar voren: Hans Tulkens.

 

 

Proficiat Hans!

maart 11th, 2018

« Eerdere berichten