Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Een instrument spelen of lid worden.?

Blokfluit of een ander instrument spelen.

Muziek maken is mooi, muziek is verrassend, muziek maak je alleen en samen, het stimuleert de intelligentie, vermindert concentratie problemen en verbeterd je motoriek. Actief met muziek bezig zijn is heel goed voor jong en oud. Het ontspant en geeft veel plezier. Kortom muziek maken is leuk en gezellig. In januari start weer een nieuwe groep met blokfluitles bij de schutterij. Deze lessen worden door een ervaren instructeur gegeven, en na afloop krijg je certificaat, en dan kun je doorstromen naar ons korps. De lessen vinden plaats op de woensdag avond (vanaf 19.00uur) in de sjietkuul. De kosten voor de ze opleiding zijn 42.50 euro per jaar. Heb je interesse kom dan eens kijken op de repetitie avond, die zijn op de maandag avond vanaf 19.30 uur hier kun je ook vragen stellen , krijg je info over de lessen en kun je je opgeven. Voor meer info bel dan naar José van Buggenum 0495 -641285.

Slagwerkgroep (iets voor jou!!!)

Wij zijn een 8-tal enthousiaste groep slagwerkmuzikanten en zouden graag de bezetting willen uitbreiden met enkele dames of heren.
Ervaring is niet nodig (mag wel). Wat wel belangrijk is dat je enthousiast, en leerbaar bent en in groepsverband wil werken.

Vind je de discipline slagwerk leuk en wil je, je laten informeren bij de Blauw, kom dan vrijblijvend naar de Sjietkuul, Donkersveld 6, op de maandagavond vanaf 19:30 uur of neem contact op met  José van Buggenum 0495 -641285.


Niet op de foto: Koen Janssen.