Schutterij Sint Nicolaas Meijel

Schutterij St. Nicolaas werd opgericht in augustus 1919 en is niet meer weg te denken in de Meijelse gemeenschap. Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat de schutterij gedragen wordt door het overgrote deel van de Meijelse gemeen-schap. Deze steun maakt het ons mogelijk om onze doelstellingen te verwezen-lijken. In het jaar 1994 kreeg de schutterij de koninklijke onderscheiding.

Koningschieten 2013

We begonnen deze dag met een heerlijke brunch die perfect was verzorgd door het Oranje Hotel. Na de brunch gingen we ons langzaam klaarmaken om de huidige koning af te halen, na de inspectie en optocht door de Meijelse straten keerden we terug naar de Sjietkuul, daar stond koffie en vlaai klaar. Rond de klok van 15.00 uur gingen we van start met het schieten. De jeugd en dames begonnen samen aan de wedstrijd, bij de jeugd viel de haan er als eerste uit en Job van Rooij werd jeugdkoning. De dames hadden langer werk nodig maar uiteindelijk was het Mia Timmermans die het laatste schot loste en koningin werd. I.v.m. enkele aanwezigen (niet leden) werd tussendoor de dorpskoning verschoten en hier ging Wendy Welten mee aan de haal.
Ook bij het windbuks schieten werd gestreden voor koning of koningin, na een lange spannende wedstrijd ging hier Kim Janssen met de eer strijken.
En dan het hoogtepunt van de dag, wie o wie wordt de nieuwe koning en mag in zijn eigen dorp het defilé afnemen op 26 mei. Na het verstrijken van de tijd werd de groep steeds kleiner die er voor gingen en schot voor schot gaf de haan geen krimp, bewoog niet,vielen geen stukken uit, maar toen ……….viel hij en Jan Strijbos had het verlossende schot gedaan. Jan mag dus dit jaar het koningszilver dragen. Na een lange dag ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis en alle winnaars nogmaals proficiat. 26/04/2013 Gepost door Willy



Comments are closed.